Καταστήματα Καλογήρου: Προστασία από τους πιστωτές μέχρι 31/7 – Χρωστάνε σε Alpha Bank και Eurobank 53 εκατ. ευρώ

Προσωρινή προστασία στην Καλογήρου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας Λεμονή (καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ)  και χορήγησε προσωρινή προστασία, βάσει της οποίας απαγορεύεται η ατομική και συλλογική αναγκαστική εκτέλεση από τους πιστωτές της μέχρι την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, με ανώτατο χρονικό όριο την 31η Ιουλίου 2017 .

Στο νέο σχήμα της εταιρείας VETRIA που αναλαμβάνει την επιχείρηση, η οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει με ποσοστό 15%, στο 70% υπολογίζεται το ποσοστό του ομίλου εταιρειών Σάμι Φάις, ενώ το υπόλοιπο 15% θα περάσει στα “Αττικά Πολυκαταστήματα”.

Οι νέοι μέτοχοι θα προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Στη συμφωνία εξυγίανσης που υπογράφηκε με τις πιθστώτριες τράπεζες,  προβλέπεται πως ποσό 15 εκατ. ευρώ,  από το σύνολο του υφιστάμενου Τραπεζικού Δανεισμού θα μεταφερθεί στη VERTIA.

Οι υποχρεώσεις της Λεμονής προς όλους τους πιστωτές της ανέρχονται σε 89,6 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσόν,  οι οφειλές προς τις Alpha Bank και Eurobank, ανέρχονται σε 52,646 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ανέρχονται στο ποσό του 1,187 εκατ. ευρώ.

 

1
SHARE