Καρότο και μαστίγιο (και) από τις ΗΠΑ – Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις

lew1Στο ελληνικό ζήτημα επανήλθε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μετά τη χθεσινή του παρέμβαση.

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ κάλεσε την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις.

«Θα πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές που θα είναι δύσκολες στην Ελλάδα. Ομως πρέπει να δείξουν με σαφήνεια τα βήματα που είναι έτοιμοι να αναλάβουν”, υπογράμμισε ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ από τη Δρέσδη που βρέθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των G7.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τόνισε. “Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιταχύνουν, χρειάζεται ευελιξία”, είπε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται σε ενέργειες που θα αναλάβει η Αθήνα.

Σημείωσε δε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να υπάρξει μια αρχική συμφωνίαμε την Ελλάδα και μετά να εξετασθούν οι λεπτομέρειες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, τόνισε ότι θα ήταν καλό για όλα τα μέρη να λαμβάνουν στα σοβαρά τις προθεσμίες, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν η 5η Ιουνίου να μην είναι το πραγματικό όριο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

SHARE