Κανάλια: Τι είπε στον ΑΝΤ-1 ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού

Αποτέλεσμα εικόνας για τζανακοπουλοςΗ διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών δεν μπλοκάρεται από την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των εμπλεκομένων, δήλωσε την Τρίτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε το αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της διαδικασίας. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση που να θέτει εμπόδιο στην περαιτέρω κίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας», τόνισε ακόμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι μπλοκάρει την προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, υπονομεύοντας από την πρώτη στιγμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Φέρθηκε ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό φάνηκε και σήμερα στη Βουλή, όπου ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για άλλη μια φορά να γίνει ”ουρά” συγκεκριμένων συμφερόντων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πότε θα κατατεθεί εκ νέου η σχετική τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε πως «η τροπολογία αποτελεί απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί προσπάθεια ρύθμισης τοπίου. Θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη μέριμνα στην απορρόφηση εργαζομένων από υπόλοιπους σταθμούς και να βρεθεί λύση που θα συμφωνούν όλοι».

Σε ερώτηση για το αν θα πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν άδεια, πέντε ημέρες μετά από τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, όπως προέβλεπε η τροπολογία, απάντησε «Όποιος σταθμός δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, μέσω δορυφόρου ή όπως αλλιώς επιλέξουν. Όμως στο δημόσιο φάσμα μόνο οι σταθμοί με νόμιμη άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν».

SHARE