Έξαλλος ο Π. Καμμένος – Τα βάζει και με τον Στ. Θεοδωράκη [VIDEO]

 

Έξαλλος είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένος, μετά τις αποχωρήσεις των βουλευτών του κόμματος του και μάλιστα από το πρωί επιτίθεται σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα με δηλώσεις του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε την …αποκάλυψη ότι η Δάφνη Σημίτη είναι θεία του Σταύρου Θεοδωράκη και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εάν θέλουν στη θέση της αντιπολίτευσης να βάλουν τον Θεοδωράκη, ας βάλουν και την Δάφνη Σημίτη, τη θεία του, να τελειώνουμε».

Επίσης υποστήριξε  ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος Γ.Νταβρής λειτουργούσε από την αρχή ως άνθρωπος του Σαμαρά μέσα στους ΑΝΕΛ. Είπε μάλιστα, ότι ο κ.Νταβρής προσπαθούσε να συνδεθεί με κάποιους ανθρώπους και να τους χειραγωγήσει, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο κ. Γιοβανόπουλος και η κ. Γιαταγάνα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέκλεισε παράλληλα κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Όσο είμαι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο είμαι ζωντανός οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν πατερίτσα αυτών που δολοφόνησαν την Ελλάδα».

Απάντηση Θεοδωράκη με χιούμορ

Η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη ήρθε μέσω twitter.

Στο λογαριασμό του κόμματος ανέβασε τη φωτογραφία μιας καρυδόπιτας, η οποία συνοδευόταν από ένα… μήνυμα: Τρώγοντας την καρυδόπιτα που μας έστειλε η θεία Δάφνη!

Ξουλίδου: Δεν φεύγω από το κόμμα

Ξουλίδου: Δεν αποχορώ από τους ΑΝΕΛ

Τις φήμες που θέλουν να αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες διέψευσε η Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι καλοπληρωτές ορισμένων μέσων να σταματήσουν να λασπολογούν και να σπιλώνουν βουλευτές που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα ψευδώς μεταδίδονται. Τους προκαλώ να ελέγξουν τις “πηγές” τους, γιατί εμένα ποτέ δεν με ρώτησαν, ως όφειλαν να κάνουν», τόνισε η κ. Ξουλίδου και επεσήμανε ότι συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης, η κ. Ξουλίδου δηλώνει ακόμη πως παραμένει πιστή στην Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στον αγώνα που δίνει μαζί με τον Πάνο Καμμένο.

“Αποστάτες” οι βουλευτές που αποχώρησαν – “Δεν εξαγοραζόμαστε”

«Η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται», υπογραμμίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από τη διαπλοκή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες με λάσπη, μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες, μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται», επισημαίνουν οι ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «είμαστε το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».

«Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής», σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι καλούν «αυτούς που δεν άντεξαν να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί τη γνωστή πρόσκληση».

Στην κοινή επιστολή που απέστειλαν προς τον κ. Μεϊμαράκη, η κυρία Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος αναφέρουν: «Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι ανεξαρτητοποιούμαστε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Μετά την εξέλιξη αυτή η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Πάνου Καμμένου μειώνεται στους 15 βουλευτές.

Μόλις προσφάτως η κυρία Γιαταγάνα είχε υποστηρίξει ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «βουλιάζει», ενώ και ο κ. Γιοβανόπουλος, που σημειωτέον εκτελούσε χρέη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο κόμμα του κ. Καμμένου είχε αποστασιοποιηθεί από επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Γιατί φεύγουμε…

Τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κώστας Γιοβανόπουλος.

Το περιεχόμενό της:

Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα.

Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ. Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας. Τυχόν τερατολογίες για “προδοσία” κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης.

Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς…

Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία.

25-3-2014
Γιαταγάνα Χρυσούλα Μαρία                                  Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης                                    Βουλευτής Ημαθίας

 

SHARE