«Κακός δαίμονας» για τον Τραμπ το Obamacare – Νέα ήττα στη Γερουσία

Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία για την κατάργηση κaι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) είναι πλέον σίγουρο ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από το νομοθετικό σώμα, καθώς ακόμη δύο Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα προτεινόμενα μέτρα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι Γερουσιαστές Μάικ Λι και Τζέρι Μόραν ανακοίνωσαν ο καθένας χθες το βράδυ στο Twitter ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο στην παρούσα μορφή του, αυξάνοντας σε τέσσερις τον συνολικό αριθμό των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα το ψηφίσουν. Έτσι, η αναθεωρημένη έκδοση του νομοσχεδίου δεν έχει πλέον καμία προοπτική έγκρισης της από την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία της Γερουσίας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Σούζαν Κόλινς και Ραντ Πολ προηγήθηκαν εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο.

Η διαμόρφωση της αριθμητικής κατανομής των εδρών στην Γερουσία (52 Ρεπουμπλικάνοι, 48 Δημοκρατικοί) επιτρέπει απώλεια μόνο δύο ψήφων από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο προκειμένου να είναι δυνατή η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Τα δυσάρεστα αυτά νέα έγιναν γνωστά, ενώ άλλοι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές είχαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρόεδρος προσπαθούσε να καλλιεργήσει θετικό πολιτικό κλίμα προκειμένου να μετριαστούν οι αντιδράσεις και να ψηφιστεί το τροποποιημένο νομοσχέδιο.

SHARE