Κίνα – Ναυάγιο: 431 οι νεκροί στον ποταμό Γιανγκτσέ

 

Του 431 έχουν φθάσει οι νεκροί από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ 11 είναι οι αγνοούμενοι.

Σε βαρύ πένθος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή στην όχθη του ποταμού, μπροστά από το κύτος του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο «Αστέρι της Ανατολής», με 456 επιβάτες και μέλη πληρώματος, ανατράπηκε σε λιγότερο από δύο λεπτά το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας. Το ένα μέρος του κύτους να συνεχίζει να εξέχει από την επιφάνεια του νερού.

Μόνο 14 επιζήσαντες έχουν καταμετρηθεί, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι δύτες και οι διασώστες έβρισκαν μόνο πτώματα στα θολά νερά του ποταμού.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, οι νεκροί τιμώνται την έβδομη ημέρα του θανάτου τους, και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή πένθους, στην οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών Γιανγκ Τσουαντάνγκ.

Οι σειρήνες από τα παραπλεόντα σκάφη ήχησαν όλες μαζί, ενώ οι διασώστες και οι στρατιώτες που ήταν παρόντες σε στάση υπόκλισης τίμησαν τους νεκρούς.

Το «Αστέρι της Ανατολής» είχε παρουσιάσει πριν από δύο χρόνια προβλήματα ασφάλειας, σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Νανκίν, ωστόσο καμιά διευκρίνιση δεν δόθηκε για την κατάσταση του πλοίου τη στιγμή του ατυχήματος.

Οι αρχές περιόρισαν την πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής και οι σχετικές πληροφορίες ελέγχονται αυστηρά από το Πεκίνο.

 

 

SHARE