ΚΥΠΡΟΣ-Χ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επενδυτή θέλει η Κύπρου – Βολές σε τραπεζίτες και πολιτικούς

Σχετικά με την Τράπεζα Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών είπε στον “Φιλελεύθερο”, ότι  θεωρεί «πολύ σημαντική και θετική προοπτική την εξεύρεση και κάποιου επενδυτή, αφού, ως πράξη θα ενίσχυε την αξιοπιστία της Τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος».

Κανένας, λέει, δεν αμφιβάλλει ότι έγιναν σοβαρότατα λάθη από τους τραπεζίτες τα προηγούμενα χρόνια , «αλλά κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι μόνοι μας το προηγούμενο διάστημα υπονομεύσαμε για πολιτικούς λόγους την αξιοπιστία του τραπεζικού μας συστήματος. Το κόστος το πληρώνουμε σήμερα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ

Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα υπάρχει ύφεση, που θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, παραδέχεται ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

«Θέλω να τονίσω ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και προετοιμαζόμαστε ως κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο».

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι πρέπει να λειτουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της πραγματικότητας, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, ανοίγοντας παράθυρο για αλλαγές στον δημόσιο τομέα, αν χαλάσει η σχέση δαπάνες – έσοδα.

SHARE