ΚΥΠΡΟΣ: Σαρρής – Δημητριάδης έδωσαν εντολή για το κούρεμα γράφει ο κυπριακός Τύπος

Όπως υποστηρίζουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, από τον τέως Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, και εν γνώσει του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, δόθηκε η εντολή σε Ανώτερο Λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία για την ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχέδιου για το κούρεμα καταθέσεων, πριν από τις εργασίες του Eurogroup της 15ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Σημερινής, ο συγκεκριμένος Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία την ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχεδίου, χωρίς να ενημερώσει τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, και εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νέες κατηγορίες για Αναστασιάδη – Σαρρή ότι έβγαλαν χρήματα εκτός Κύπρου πριν το κούρεμα

Καινούργιος γύρος αντιπαραθέσεων ξεκίνησε στην Κύπρο, με κατηγορίες πως η κόρη του Νίκου Αναστασιάδη και ο τέως υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής μετέφεραν χρήματα προς το εξωτερικό πρίν την απόφαση του Eurogroup στις 15 Μαρτίου για το κούρεμα των καταθέσεων.

Στο τηλεοπτικό δελτίο του Μega-Κύπρου παρουσιάσθηκε η λίστα των 6.000 καταθετών, που μετέφεραν παραπάνω από 4 δισ. ευρώ εκτός Κύπρου λίγες ημέρες πριν την απόφαση των ευρωπαϊων υπουργών Οικονομικών.

Tο κανάλι δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα, “έδειξε” όμως μέσα από τα πλάνα της λίστας δύο “σημαντικά” πρόσωπα, αυτό της θυγατέρας του προέδρου της Δημοκρατίας, Έλσας Ν. Αναστασιάδη, αλλά και του Μιχάλη Σαρρή.

Το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων «newsru» επίσης μετέδωσε σήμερα πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρώην υπουργός οικονομικών Μ. Σαρρής μετέφεραν χρήματα εκτός Κύπρου τον Φεβρουάριο.

SHARE