ΚΥΠΡΟΣ: Καμία αλλαγή στις εκποιήσεις ακινήτων δεν δέχεται η τρόικα

Καμία αλλαγή που μπορεί να αλλάξει τη φιλοσοφία των εκποιήσεων ακινήτων στην Κύπρο δεν δέχεται η τρόικα, στο κείμενο του σχετικού νομοσχεδίου, παρά τις αντεγκλήσεις της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το μόνο που μπορούν να δεχθούν οι πιστωτές είναι αλλαγές ή βελτιώσεις τεχνικού χαρακτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμη πηγή της τρόικας δήλωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με αφορμή τις τροπολογίες που προτείνουν τα κόμματα στους υπουργούς Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή επί της ουσίας του νομοσχεδίου.

Οι πιστωτές της Κύπρου αναμένουν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, που ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση, η οποία και έληξε στις 29 Ιουλίου.

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι οι πιστωτές δεν πρόκειται να έρθουν στην Κύπρο για να συζητήσουν τις τροπολογίες των κομμάτων ή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αυτό που αναμένουν είναι το νομοσχέδιο να εγκριθεί από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι, αν το νομοσχέδιο δεν περάσει από την κυπριακή Βουλή, ενδέχεται η τρόικα να μην επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE