ΚΡ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ (ΔΝΤ): Το Grexit είναι πιθανό!

Ανησυχία προκαλούν και οι νέες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι το Grexit, είναι πλέον μια πιθανότητα.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα FAZ η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανότητα, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή της ότι ένα Grexit, «δεν θα είναι και το τέλος του ευρώ».

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια πιθανότητα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, τονίζοντας παράλληλα πως ένα τέτοιο βήμα «δεν θα είναι περίπατος», αλλά «πιθανώς δεν θα σημάνει και το τέλος του ευρώ».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γενική διευθύντρια του Ταμείου υπογράμμισε ακόμη ότι είναι «απίθανο» να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία της Αθήνας με του πιστωτές της.

 

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ”

Το ΔΝΤ έκανε λόγο για λανθασμένες αναφορές στη μετάφραση της συνέντευξης που η Κριστίν Λαγκάρντ παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οεκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις ανέφερε ότι «οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «γενικά υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης»

SHARE