ΚΝΕ: ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛΛ. κοροϊδεύουν κατάμουτρα τη νεολαία με τα 400 ευρώ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛΛ. κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία» υποστηρίζει σε σχόλιό της η ΚΝΕ, αναφερόμενη στο έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης των 400 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «αφού έχει υποθηκεύσει τη ζωή και το μέλλον των νέων έχοντας ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που φτάνουν μέχρι το 2060, αφού της στερεί τη ζωή με δικαιώματα συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα με το “έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης” παριστάνει τον φίλο των νέων ανέργων» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ κατηγόρησε τόσο τη σημερινή κυβέρνηση όσο και τις προηγούμενες για τη διαμόρφωση συνθηκών εργασιακής ζούγκλας για τους νέους εργαζόμενους, για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που ζει η νεολαία για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους και για τους νέους και τις νέες που παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης.

«Η κυβέρνηση μέσω του επιδόματος δίνει εφάπαξ ψίχουλα σε ένα πολύ μικρό μέρος των νέων ανέργων» τονίζει η ΚΝΕ και συμπληρώνει:

– Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πραγματική έγνοια για τους ανέργους δε θα καταργούσε το καλοκαίρι 4 επιδόματα που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ – μεταξύ των όποιων και επίδομα που αφορούσε τους νέους 20 έως 29 χρόνων.

– Αν η κυβέρνηση ήθελε να δοθεί ουσιαστική στήριξη στους ανέργους για να τα βγάζουν πέρα στη ζωή τους δε θα επέτρεπε οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ να αποτελούν μόλις το 1/12 των εγγεγραμμένων ανέργων και το επίδομα ανεργίας να είναι 360 ευρώ!

– Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τους ανέργους ας ψήφιζε την πρόταση του ΚΚΕ για μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, ώστε όλοι οι άνεργοι να επιδοτούνται για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία με αξιοπρεπές επίδομα.