ΚΚΕ-Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας τονίζει  ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο ενώ θα έχει σε ισχύ νόμους και επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων.

«Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι» υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ  έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ είναι ανοιχτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών, δεν θεωρεί όμως πιθανό και το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην παρούσα φάση.

Σε σχόλιό του για την παράνομη μετανάστευση ο κ. Κουτσούμπας τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση και απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη συνθήκη Σένγκεν.

«Άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, γρήγορη και δίκαιη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φύγουν στις χώρες τελικού προορισμού τους».

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητά να μην υπάρξει καμία περίπτωση κουκουλώματος της υπόθεσης και κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση», η οποία είναι «ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της».

SHARE