ΚΚΕ – Δ.Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει Ευρώπη των λαών – Ψέμματα από ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση

 

«Στις τρεις κάλπες που θα στηθούν το Μάη και σ’ αυτή για το ευρωκοινοβούλιο και σ’ αυτές για το δήμο και την περιφέρεια, το ουσιαστικό, το πραγματικό δίλημμα είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο απ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Α’ Αθήνας του κόμματος στο γήπεδο «Σπόρτινγκ».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο λαός σήμερα έχει αποκτήσει πείρα ώστε να δει ποιος κέρδισε από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, μετέπειτα ΕΕ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ ήταν πάντα αυτό που είναι και σήμερα, ενώ τώρα σε συνθήκες κρίσης που το καπιταλιστικό σύστημα έχει τεράστια αδιέξοδα και ο ανταγωνισμός είναι οξυμένος σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΕΕ δείχνει τον επιθετικό και αποκρουστικό χαρακτήρα της.

Χαρακτήρισε ψεύτικες τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, καθώς «έχουν διαμορφωθεί μηχανισμοί επιτήρησης χωρών σε επίπεδο ΕΕ» και πρόσθεσε ότι «το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στις ευρωεκλογές κρίνεται το «ή Μνημόνια ή Ευρώπη των λαών», όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι και παραπλανητικό, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από δυνάμεις που είναι υπέρ της ΕΕ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ΕΕ σημαίνει μνημόνια διαρκείας και δεν μπορεί να γίνει Ευρώπη των λαών.

Επέκρινε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργούν αυταπάτες και τρομοκρατούν με τα «περί απομόνωσης» για να υποκύψει ο λαός και να παραμείνει αλυσοδεμένος με τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η ΕΕ δείχνει το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο στην περίπτωση της Ουκρανίας, με την στήριξη, που από κοινού με τις ΗΠΑ, προσφέρει στην αντιδραστική κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν ναζιστές.

Χαρακτήρισε υποκριτική την στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα της Κριμαίας, υπενθυμίζοντας τον ρόλο τους στην Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη και την Συρία.

«Η ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επέμβαση, δε θα λύσει ουσιαστικά κανένα από τα πραγματικά προβλήματα του λαού της Κριμαίας, ούτε θα σημάνει καμία πραγματική εξομάλυνση της κατάστασης ή λύση ειρήνης και συνεργασίας για τους λαούς της περιοχής με ευημερία και πρόοδο. Γιατί και η Ρωσία και η Ουκρανία την βαρβαρότητα του καπιταλισμού βιώνουν, η πλειοψηφία των λαών τους υποφέρει» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «θα ήταν διαφορετικά αν η Ρωσία ήταν μια σοσιαλιστική χώρα κι ο λαός της Κριμαίας είχε κάνει την επιλογή και ζητούσε την ένταξη σε μια σοσιαλιστική ένωση μαζί με τη Ρωσία, όπως έγινε με την ένταξη χωρών στην ΕΣΣΔ».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι είναι «υπαρκτός σήμερα ο κίνδυνος να «ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» και σε άλλες περιοχές, ειδικά στα Βαλκάνια, να οδηγήσει και σε άλλες ενσωματώσεις περιοχών, όπως στην ενσωμάτωση του Κοσσόβου στη λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία».

SHARE