ΚΚΕ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Ανούσιοι και αποπροσανατολιστικοί οι καβγάδες στην Προανακριτική

Για ανούσιες και αποπροσανατολιστικές προσωπικές αντιπαραθέσεις στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, που εμποδίζουν την ουσιαστική διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, μιλούν οι βουλευτές του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τις τελευταίες επεισοδιακές συνεδριάσεις της Επιτροπής.

«Συγκαλύπτουν ότι αυτά τα φαινόμενα αναπτύσσονται στην βάση της τεράστιας συγκέντρωσης του πλούτου από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και την πολιτική της απλόχερης στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου με τα διάφορα κίνητρα, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων που ρυθμίζει το ευρωενωσιακό πλαίσιο και οι νόμοι του αστικού κράτους αυτές τις ανάγκες υπηρετούν, τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων», καταγγέλλουν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ είχε ζητήσει την δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που περιέχονται στην λίστα και την διενέργεια ελέγχων με όλους τους τρόπους, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται. Είχε ζητήσει επίσης οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να είναι δημόσιες «για να βγάζουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι για τη στάση κάθε πολιτικής δύναμης».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ πήρε μέρος στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής ώστε να συμβάλλει με όλους τους τρόπους στην διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες με δεδομένη την πείρα από παρόμοιες επιτροπές που λειτούργησαν ως μηχανισμοί συγκάλυψης για να προστατευθούν τα ιερά και τα όσια του συστήματος. Ο λαός και με αφορμή τις εξελίξεις της λίστας Λαγκάρντ, ας βγάλει τα συμπεράσματα του», καταλήγει η ανακοίνωση.

SHARE