ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΕΛΒΕΤΙΑ: Δηλώστε και …σώστε! Φορολόγηση με συντελεστή 15%

katatheseis swissΝομοσχέδιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους κατοίκους της Ελλάδας έχουν καταθέσεις στην Ελβετία να τις δηλώσουν και να πληρώσουν κατ’ αποκοπήν φόρο φέρνει σύντομα στη Βουλή, η κυβέρνηση.

Για να νομιμοποιηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει, μεταξύ διαφόρων σεναρίων, την επιβολή ενός εφάπαξ φόρου ύψους 15% επί του κεφαλαίου, ο οποίος θα λειτουργεί και ως μηχανισμός νομιμοποίησης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε – Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών

Η πρόθεση της κυβέρνησης ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού κατά της διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδη με τον Ελβετό υπουργό Jack de Vateville.

SHARE