ΣΧΕΔΙΟ “ΚΑΡΟΤΟ” 46 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΤ-ΔΝΤ – ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ

 

 

Με τίτλο «Σχέδιο συμφωνίας με “έξοδο” ΔΝΤ-ΕΚΤ» κυκλοφορεί  η «Αγορά». Η εφημερίδα αποκαλύπτει τη λύση που προτείνουν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση και περιλαμβάνει δάνειο 46 δισ. ευρώ για να «φύγουν» οι δύο Θεσμοί από το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και πακέτο μέτρων.

Η «μικρή συμφωνία»με την οποία θα κλείσει το 2ο μνημόνιο, σύμφωνα με την εφημερίδα,  θα ξεκλειδώσει τη μεγάλη συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει νέο δάνειο ύψους 46 δισ. ευρώ με το οποίο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα αγοράσει τα 19 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα 27 δισ. που κατέχει η ΕΚΤ

Η αποπληρωμή του δανείου θα εκτείνεται στο άπειρο, όπως χαρακτηριστικά λένε στις Βρυξέλλες, δηλαδή από 32 έως 50 χρόνια.  Οπως λένε αξιωματούχοι της Κομισόν, αν η Ελλάδα συμφωνήσει μπορούν να μεταφερθούν στον ESM, με ελάχιστο επιτόκιο, τα δάνεια ύψους 46 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνολική συμφωνία με τους εταίρους προϋποθέτει ένα πακέτο μέτρων όπως είναι η ενοποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η μη καταβολή τη 13ης σύνταξης στα χαμηλά εισοδήματα και οι ιδιωτικοποιήσεις.

 

 

 

SHARE