ΚΑΙΡΟΣ: 40 βαθμοί Κελσίου την Τρίτη

Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει κατά τόπους ο υδράργυρος την Τρίτη. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αναμένεται την Τετάρτη, η οποία μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά στους 37 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, στους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  Από 21 ως 34 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ στο Ιόνιο θα ανέβει έως τους 38°, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες έως 32° με 34° , στο ανατολικό Αιγαίο έως 36°, στην Κρήτη έως 35° και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στα κεντρικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Ενίσχυση των βοριάδων αναμένεται από Τετάρτη.

SHARE