ΚΑΙΡΟΣ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται από το απόγευμα έως και το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, στην Κρήτη και πιθανόν μέχρι το απόγευμα και στις Κυκλάδες (κυρίως τις νοτιότερες).

Και τα Δωδεκάνησα

Δεν αποκλείεται μάλιστα από το απόγευμα να επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.

Τη νύχτα τα ισχυρά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν μόνο στην Κρήτη, όπου βαθμιαία μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης αναμένεται να περιοριστούν στα ανατολικά και να εξασθενήσουν.

Επί ποδός Περιφέρειες, Δήμοι, κρατικές υπηρεσίες

Σε αυξημένη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας -μετά από ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ώρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδων και πιθανής χαλαζόπτωσης).

SHARE