Ιταλία: Ισχυρός σεισμός 6,7 ρίχτερ

seismos

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα την κεντρική Ιταλία, όπως ανακοίνωσε αρχικά το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις το μέγεθος του σεισμού κυμαίνεται μεταξύ 6,1 και 6,7 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Το USGS ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 68 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Περούτζια. Το εστιακό βάθος του ήταν 108 χλμ.. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Ρώμη.

Όπως μεταδίδει το Reuters κατέρρευσαν πολλά κτίρια και ιστορικές εκκλησίες σε μικρές πόλεις που είχαν ήδη πληγεί από τους προηγούμενους σεισμούς.
Ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ είναι ο μεγαλύτερος από τις 24 Αυγούστου όταν είχαν σκοτωθεί σχεδόν 300 άνθρωποι στην κεντρική Ιταλία.

Δεν υπάρχει κάνενα θέμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο ο σεισμός αφορά μόνο την Ιταλία. “Η σεισμικότητα στην Ιταλία, είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη σεισμικότητα στην Ελλάδα, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα για την Ελλάδα»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ρηγμάτων στον ελλαδικό χώρο από τους σεισμούς της Ιταλίας ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιστούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι τα ρήγματα αυτά μπορούν να ενεργοποιήσουν άλλα σε απόσταση μόνον 100-200 χιλιομέτρων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE