ΙΣΠΑΝΙΑ: Τρίτοι οι Podemos σε νέα δημοσκόπηση

ImageHandler (1)

Στην πρόθεση ψήφου το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 23,7% ενώ δεύτεροι έρχονται οι Σοσιαλιστές με 23,6%. Τρίτος ο Πάμπλο Ιγκλέσιας με 21,7%.

Με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας να γίνονται τον ερχόμενο Μάιο, νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου της encuestamos.com αναδεικνύει πρώτο το κυβερνών κόμμα του Μαριάνο Ραχόι και τρίτο αυτό των Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Πρώτο, λοιπόν, εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της 26ης Μαρτίου το Λαϊκό Κόμμα (PP) καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 23,7%, σημειώνοντας σημαντική πτώση συγκριτικά με το 44,6% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2011.

Δεύτεροι με ελάχιστη διαφορά έρχονται οι Σοσιαλιστές (PSOE) με επικεφαλής την Σουζάνα Ντίαζ συγκεντρώνοντας 23,6%, ενώ τρίτο το καινούριο κόμμα της Αριστεράς, Podemos, που αποσπά την προτίμηση των ερωτηθέντων αγγίζοντας το 21,7%.

Χαρακτηριστική, πάντως, είναι η μείωση που σημειώνουν τα ποσοστά των κομμάτων του Ραχόι και του Ιγκλέσιας, σε σχέση με δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου πάλι από την encuestamos.com.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την παλαιότερη αυτή έρευνα το Λαϊκό Κόμμα συγκέντρωσε 25,5%, ενώ οι Podemos 25,4%. Σημαντική, παρ’όλα αυτά, είναι η διαφορά που σημειώνουν οι Σοσιαλιστές, καθώς στη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου είχαν συγκεντρώσει μόλις 19,9%.

 

SHARE