Ιρανοί φοιτητές στο Λύκειο Επιδαύρου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υποδέχθηκαν την Τρίτη 4 Ιουλίου, ομάδα 21 Ιρανών μαθητών, φοιτητών και των συνοδών τους, οι οποίοι θα φοιτήσουν για 15 ημέρες στο Λύκειο Επιδαύρου.

Το Λύκειο Επιδαύρου, για πρώτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, διεξάγει διεθνές καλοκαιρινό σχολείο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Επίδαυρο, από 4 έως 19 Ιουλίου.

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και θα  απευθύνεται σε φοιτητές/τριες των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους των Ακαδημιών Θεάτρου και των Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο. Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται στo πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συντονιστές της ομάδας των Ιρανών που επισκέπτονται την Επίδαυρο είναι οι Roxana Mehrafzoun, Agata Magdalena Mazurkiewicz και Κατερίνα Μπαλαμώτη.

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τεχεράνη.

SHARE