Ιβάν Σαββίδης: “Έχω κουραστεί και μερικές φορές σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να φύγω»

 

Μιλώντας στη Βουλή με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε ειδική ρύθμιση για τα παλαιά χρέη του ΠΑΟΚ επισημαίνοντας ότι το κράτος πρέπει να διαγράψει τις προσαυξήσεις για τα παλαιά χρέη. Εθεσε μάλιστα το δίλημμα: Το ελληνικό κράτος πρέπει να επιλέξει αν θα εισπράξει 12 εκατ. μόνο για τα παλαιά χρέη ή αλλιώς δεν θα εισπράξει τίποτα…

Ο κ. Σαββίδης πρότεινε συμψηφισμό των εσόδων που έχει το κράτος από την ΣΕΚΑΠ με το κονδύλι που απαιτείται για συνταξιοδότηση ανασφάλιστων παλινοστούντων και εξέφρασε τη δυσφορία του για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει μπλοκάρει την επένδυσή του στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

«Έχω κουραστεί και μερικές φορές με επισκέπτεται η σκέψη να γυρίσω και να τα παρατήσω όλα και να φύγω».

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το Παλιούρι Χαλκιδικής τον οποίο κέρδισε λέγοντας: «Αυτό τον διαγωνισμό τον κέρδισα επτά μήνες πριν και το ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης είναι 14 εκατ. ευρώ και εγώ, τους ρωτάω: Πείτε μου, πού να φέρω τα χρήματα; Κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει. Ακόμα συζητάμε»!

Να σημειωθεί ότι το «μπλοκάρισμα» ήρθε με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εντόπισε παρατυπίες ως προς την επιφάνεια δόμησης.

SHARE