ΙΤΑΛΙΑ: Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει χάρη

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει απονομή χάριτος, δήλωσε ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και βουλευτής της κεντροδεξιάς.

«Αργά ή γρήγορα η απονομή χάριτος θα ζητηθεί και επίσημα», δήλωσε ο Λόγκο, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Αναφερόμενος στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επιβλήθηκε στον Μπερλουσκόνι, ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» να επιλεγεί ο χειρισμός του ζητήματος αυτού – κρίνοντας ότι η χάρη μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την ακύρωση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.

Οι δηλώσεις Λόγκο ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Σχετικά με την πιθανή απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε πως «θα εξεταστεί προσεκτικά η όλη κατάσταση για να εξακριβωθεί αν υφίστανται οι σχετικές προϋποθέσεις».

SHARE