ΙΤΑΛΙΑ- ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο Πάολο Τζεντιλόνι πιθανός ηγέτης της κεντροαριστεράς

 

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας από τους υποψήφιους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Ρώμης. «Δέχθηκα τη σχετική πρόταση που μου έκανε το κόμμα μου και ελπίζω να συμβάλω στο θετικό αποτέλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ολόκληρης της κεντροαριστερής συμμαχίας» δήλωσε.

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ipsos, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Corriere della Sera, o Τζεντιλόνι είναι, στην φάση αυτή, ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με θετική κρίση του 44% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων και νυν αντιπρόεδρος της βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, με ποσοστό 33%. Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός και σημερινός επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «κερδίζει» το 23% των Ιταλών, ενώ ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δεν ξεπερνά το 23%.

Βάσει και των στοιχείων αυτών, ενισχύεται η άποψη όσων, στον χώρο της κεντροαριστεράς, θεωρούν ότι ο Ρέντσι θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω, με σαφέστερο τρόπο από ότι μέχρι τώρα, και να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός των «Δημοκρατικών». Και να ταχθεί, ουσιαστικά, υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του Τζεντιλόνι, για μια ακόμη πρωθυπουργική θητεία.

Προς το παρόν, όμως -έξι εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου- ο Ματτέο Ρέντσι δεν δείχνει ακόμη να είναι έτοιμος να λάβει την σχετική απόφαση.

 

SHARE