ΙΤΑΛΙΑ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Καλός αλλά δεν θα αντέξει η κυβέρνηση του, λένε οι Ιταλοί για τον Λέτα

Μία μόλις εβδομάδα από την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, ο Ενρίκο Λέτα φαίνεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιταλικού λαού. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Swg που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Rai Tre, το 62% των Ιταλών εμπιστεύονται τον 48χρονο πρωθυπουργό.

Πιο αναλυτικά, το 70% των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς και το 48% των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς δηλώνουν ικανοποιημένοι με την νέα κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, όμως, μόλις το 7% πιστεύει ότι η κυβέρνησή του θα έχει διάρκεια.

Το 44% πιστεύει ότι ο Λέτα θα παραμείνει πρωθυπουργός για έναν χρόνο, το 22% ότι η κυβέρνηση θα έχει διάρκεια ζωής μόνο λίγους μήνες, ενώ μόλις το 16% πιστεύει ότι θα ξεπεράσει τα 2-3 χρόνια.
Ενδεικτικό πάντως είναι το γεγονός ότι δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν την ανάδειξή του, μόλις είχε ακουστεί το όνομά του, μαζί με εκείνο του Τζουλιάνο Αμάτο και του νεότατου δημάρχου της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντζι, ως επικρατέστερους υποψηφίους, αποκάλυπτε ότι το 43% των Ιταλών τον εμπιστευόταν.
Επομένως, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες ο νεότατος πρωθυπουργός φαίνεται πως με όσα εξήγγειλε, αλλά και με τα αποτελέσματα από τα πρώτα του ταξίδια στην Ευρώπη, ικανοποιεί τον ιταλικό λαό, ο οποίος έχει απογοητευθεί από την ιταλική πολιτική των τελευταίων ετών.
SHARE