ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι

ImageHandler

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον μιας βάσης της ιρακινής αστυνομίας βόρεια της Βαγδάτης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 47 ανθρώπους τη Δευτέρα ενώ σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το ΙΚ αναφέρει ότι τρεις καμικάζι, όλοι τους ξένοι, πραγματοποίησαν την επίθεση: ένας Σομαλός οδήγησε το παγιδευμένο, θωρακισμένο αυτοκίνητο του στο εσωτερικό της βάσης ενώ ένας Τατζίκος και ένας Σύρος πυροδότησαν τα δικά τους, ένα Humvee και ένα φορτηγό, σε κοντινή απόσταση.
Μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού ανακοίνωσε ότι από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι: 40 αστυνομικοί και 7 μαχητές φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών. Ένας σιίτης πολιτικός, ο Χαϊντάρ αλ Ραμάχι, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 48.

Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή ενταφιάστηκαν σήμερα στην ιερή σιιτική πόλη Νατζάφ, στα νότια της Βαγδάτης.

Κατά την προέλασή τους στα εδάφη του Ιράκ οι τζιχαντιστές κατάφεραν να πάρουν θωρακισμένα οχήματα και άρματα που άφησαν πίσω τους οι ένοπλες δυνάμεις καθώς υποχωρούσαν. Με τα οχήματα αυτά, αφού τα παγιδεύουν με εκρηκτικά, πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας σε διάφορες περιοχές.

Η βάση στην οποία επιτέθηκαν την Δευτέρα βρίσκεται σε μια ζώνη όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σιίτες πολιτοφύλακες πραγματοποιούν μια επιχείρηση για να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού του ΙΚ στην επαρχία Αλ Άνμπαρ.

SHARE