ΙΚΑ: Έρχεται απογραφή για 4 εκατ. ασφαλισμένους

ikaΑπογραφή θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο για 4 εκατομμύρια έμμεσα ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Όσοι δεν εμφανιστούν ή δεν πιστοποιηθούν ως τα πραγματικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν ως έμμεσα μέλη χρηματα από το ΙΚΑ και περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ, θα πάψουν να θεωρούνται ως δικαιούχοι των εν λόγω παροχών και οι μεν παροχές σε χρήμα θα διακοπούν άμεσα οι δε παροχές ασθένειας θα καλύπτονται από την τσέπη τους!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, υπάρχουν και σκέψεις να θεσπιστεί ειδική εισφορά που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους από έναν αριθμό έμμεσων μελών και άνω που αναγράφονται στο βιβλιάριό τους.

Με τον τρόπο αυτό το ΙΚΑ επιδιώκει να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες Υγείας που πληρώνει για τα έμμεσα μέλη τα οποία καλύπτονται από τα βιβλιάρια ασθενείας και τις εισφορές των άμεσα ασφαλισμένων του και κατ΄ επέκταση θα μειωθούν και οι δαπάνες Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Τη μεγάλη απογραφή επιβεβαίωσε μιλώντας στον “Ελεύθερο Τύπο” ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, λέγοντας ότι θα προτείνει στο υπουργεό Εργασίας να γίνει ανάλογη απογραφή των έμμεσα ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία.

 

SHARE