Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Στηρίζει Παπανδρέου – “Κακώς άνοιξε το θέμα των χρεών του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος”

Στην υπεράσπιση του Γιώργου Παπανδρέου προέβει σήμερα ο πρώην Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ τόνισε ότι «κάκιστα ξεκίνησε το θέμα» της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Βενιζέλος κάκιστα ξεκίνησε το θέμα. Το έκανε επειδή υπάρχουν διαρροές και φήμες στον Τύπο. Έπρεπε να τις απορρίψει και να τις στιγματίσει», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε αρκετά χρήματα από τις επιχορηγήσεις, απάντησε:

«Το ΠΑΣΟΚ βεβαίως έπαιρνε πολλά εκατομμύρια. Ηταν κόμμα του 43%».

Ερωτηθείς επίσης για το αν θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας για το θέμα της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του κόμματος  ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως πρέπει «να τελειώσει πρώτα ο έλεγχοςνα πάνε τα στοιχεία στην Κεντρική Επιτροπή, και εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες το θέμα να πάει στον εισαγγελέα».

Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για το γεγονός ότι δεν παρέλαβε τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία που του έδωσε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας:

«Δε νομίζω ότι έπραξε καλά ο Παπανδρέου. Εγώ θα έπαιρνα τον φάκελο και θα σχολίαζα το περιεχόμενο του»,ενώ παράλληλα για το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως δεν ασχολείται «κουτσομπολιά και σαχλαμάρες».

Παράλληλα, σε ερώτηση που του έγινε για το εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε αλόγιστες σπατάλες, καθώς και για την άποψη του για την φράση του πρώην πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Πάγκαλος τόνισε:

«Ο Παπανδρέου έκανε τα ενοίκια της πλατείας Κολωνακίου να είναι διπλά από της Νέας Υόρκης; Αυτός καθιέρωσε τα δάνεια για τις διακοπές;»

SHARE