ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΡΙΟ – ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΑΚΟΦΗΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

brazilia

UPD: Η  αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

amiridis-1

Θρίλερ με τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία – Απανθρωκωμένο πτώμα εντόπισε η αστυνομία

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στο Ρίο ντε Ζανέιρο,  Κυριάκο Αμοιρίδη. Η βραζιλιανική αστυνομία εντόπισε μία απανθρακωμένη σορό σε καμένο αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομα του πρέσβη.

Η σορός ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, αναφέρει το βρετανικό BBC. Ο Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά σε υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, στη Νόβα Ιγκουάσου, στην περιοχή του οποίου βρέθηκε το αυτοκίνητο. Η τελευταία επαφή που είχε ο 59χρονος πρέσβης φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τις αναφορές της βραζιλινικής αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, το ενδεχόμενο απαγωγής θεωρείται λιγότερο πιθανό καθώς ακόμη, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια ιατροδικαστικού ελέγχου και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.ομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας, ενώ είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά, και ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

 

brazilia2
SHARE