Θετικό μήνυμα: Δύο νέοι Έλληνες στη λίστα διάκρισης του Forbes

 

Στην εποχή που το πολιτικό σύστημα με τις πολλές καρικατούρες που το συνθέτουν είναι σε βέρτιγκο για το Σκοπιανό και καθορίζει το αύριο με βάση τη μεζούρα “πόσοι ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης”, στην εποχή που οι δανειστές για δικό τους όφελος δίνουν αβέρτα κουβέρτα …εύσημα στην Ελλάδα για την πολιτική τους (που την κατέστρεψε κοινωνικά και οικονομικά), στην εποχή που χιλιάδες νέοι έχουν ξενητευτεί για να βρουν δουλειά και περιβάλλον “κανονικής χώρας” για να ζήσουν, από τη νέα γενιά, αχνοφαίνεται ελπίδα!

Κάθε χρόνο, η λίστα  λίστα “30 Under 30” του Forbes αναδεικνύει νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι ξεχωρίζουν στο αντικείμενό τους. Συνολικά, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σταύρος ΤσομπανίδηςΑνάμεσα στους διακριθέντες εφέτος, δύο Έλληνες! Ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης, εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης PHEE και η 27 χρονη Χριστίνα Τρεμόντι που δίνει μάχες κατά της διαφθοράς.

Η πορεία της PHEE, με έδρα την Πάτρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την διάκριση, ξεκίνησε το 2015, όταν oι Σταύρος Τσομπανίδης και Δρ. Νικόλαος Αθανασόπουλος ακολούθησαν το όραμά τους για την αξιοποίηση των φυκιών που εναποτίθενται ετησίως στις παράκτιες περιοχές της χώρας μας. Έπειτα από δυο έτη έρευνας και ανάπτυξης, κατόρθωσαν να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard. Θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων. Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρίας, η δραστηριότητα της PHEE περιέχει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αφού η ανακύκλωση των ποσοτήτων της Ποσειδωνίας συνεπάγεται την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καθ’ όλη την πορεία της, η PHEE έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Ιδρύματος Αγγελοπούλου και των οργανισμών The People’s Trust και BlueGrowth Piraeus.

«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του “Ι paid a bride Greece”. Η 27χρονη Τρεμόντι είχε παλιότερα δεχτεί πίεση να δώσει… φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο ώστε να θεραπευτεί ο παππούς της που είχε καρκίνο του προστάτη. Από τότε μάχεται τη διαφθορά από πολλά μέτωπα.

 

 

SHARE