Θεοδωράκης: Αστεία και αντιδημοκρατική διαδικασία ο διαγωνισμός για τις άδειες

theodorakis

Αστεία και αντιδημοκρατική διαδικασία χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και έκανε λόγο για “απολυταρχική περίοδο” στο τηλεοπτικό πεδίο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Από μια κακή περίοδο στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε σε απολυταρχική περίοδο με έναν υπουργό υπέρτατο άρχοντα, πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή, από εργολάβους σε εργολάβους, πάμε σε ένα καθεστώς που θα εξυπηρετεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” είπε .

“Ο τρόπος της κυβέρνησης (για την αδειοδότηση) είναι εις βάρος της δημοκρατίας, είναι αστεία διαδικασία ρεζιλεύει το πολίτευμα” .

Ο Πρόεδρος του Ποταμιού αναφέρθηκε και στην ενδοκυβερνητική διάσταση που ξέσπασε για το θέμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορεί να δίνεις άδεια σε εργολάβο δημόσιου (Καλογρίτσας), ενώ παρασκηνιακά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι στο διαγωνισμό δεν μπορεί να συμμετέχει υποψήφιος που έχει στελέχη ενός υπουργείου (σ.σ Άμυνας) συνεργάτες του.

“Είναι καρφί για τον Σαββίδη… Υπάρχει κόντρα”, κατέληξε.

Επίθεση και στον Κατρούγκαλο

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έλεγε ότι είναι ντροπή τα 700 ευρώ και τώρα στην κυβέρνηση λένε ότι είναι επιτυχία οι συντάξεις των 300 και των 400 ευρώ. “Είναι δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στοίχισε στη χώρα δεκάδες δισ. Διαφωνία υπάρχει για το τελικό ποσό: είναι 40 δισ; 60; 80; ή 100; στο ότι χρεωθήκαμε συμφωνούν όλοι” σχολίασε.

SHARE