Θέμα με την πιστωτική κάρτα του Π.Καμμένου – Four Seasons ήθελε ο κύριος υπουργός…

 

 

Την υπόθεση-πρόκληση για τον Έλληνα φορολογούμενο -με την τριήμερη διαμονή της χλιδής του κ. Πάνου Καμμένου στο ξενοδοχείο «Four Seasons» της Ουάσινγκτον- φέρνουν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά αναζητούν τρόπους για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αποτελεί πρόκληση οι υπουργοί να σπαταλούν δημόσιο χρήμα για ταξίδια αμφιβόλου σκοπιμότητας.
Να σημειωθεί ότι εξηγήσεις για το ταξίδι Καμμένου έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή και η ΝΔ.

Ο τομεάρχης για θέματα Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τασούλας, με ερώτησή του, ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις για την σκοπιμότητα της πολυπληθούς αποστολής, ενώ ανάλογη ερώτηση κατέθεσαν και οι βουλευτες της ΝΔ, Ανδρεας Κατσανιώτης και Χρήστος Μπουκώρος.

Δείτε εδώ την ερώτηση Τασούλα
Δείτε εδώ την ερώτηση Κατσανιώτη-Μπουκώρου

Σήμερα, οι Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι επισημαίνουν πως «στις σημερινές συνθήκες ακραίας αγωνίας για το μέλλον της χώρας μας και της οικονομικής ασφυξίας εκατομμυρίων πολιτών οι συνήθειες ανθρώπων -πολλω δε μάλλον- υπουργών, που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές χλιδής και σπατάλης αποτελούν πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα».

Ανάμεσα σε άλλα, οι βουλευτές ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ, πόσα ήταν τα μέλη της αποστολής, το είδος των αρμοδιότητων που επιφορτίστηκαν, καθώς και το ακριβές ποσό που κόστισε η εν λόγω αποστολή στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπροσθέτως, ζητούν στοιχεία σχετικά με το  όνομα του ιδιοκτήτη της πιστωτικής κάρτας που χρεώθηκε ένα σημαντικό μέρος του συνολικής δαπάνης του ταξιδιού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με δεύτερη ερώτηση που κατατέθηκε στο γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητά εξηγήσεις, στοιχεία και ουσιαστικές απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την τεράστια «μαύρη τρύπα» μεταξύ του ποσού που ο ίδιος δήλωσε ότι ξόδεψε στο πρόσφατο ταξιδί του στις ΗΠΑ και του πραγματικού, όπως αυτό αποτυπώνεται στα τιμολόγια που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα».

Επιπροσθέτως, καλεί τον κ. Καμμένο να ξεκαθαρίσει το «θολό» τοπίο αναφορικά με τον πραγματικό κάτοχο της πιστωτικής κάρτας, μέσω της οποίας φαίνεται να πληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του υπουργού και της συνοδείας του.

 

protothema.gr

SHARE