Θέατρο παίζουν στη Βουλή με το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη – Τώρα…ψάχνουν πόσο καιρό ήταν χωρισμένος με την Μαρέβα!

Δικαιώθηκε ο Μητσοτάκης από την Επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες»

H αγορά του «σπιτιού του Βολταίρου» στο Παρίσι από την Μαρέβα Μητσοτάκη και το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάστηκε την Τρίτη από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της συμπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το ακριβές χρονικό διάστημα που ήταν σε διάσταση με την Μαρέβα Μητσοτάκη, ώστε να φανεί αν έπρεπε να συμπεριληφθούν οι οικονομικές δραστηριότητες της στο πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, ενώ από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πληροφορίες που δίδονται είναι ότι θεωρείται σύννομη η κίνηση του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην συμπεριλάβει τις δραστηριότητες της συζύγου του στο πόθεν έσχες για την περίοδο που τελούσαν σε διάσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση του ανώτατου δικαστικού που μετέχει στην επιτροπή ως εκπρόσωπος του ΣτΕ, ανέφερε πως βάσει νόμου, οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους, για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

Σε γραπτή δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι “και για τις δύο υποθέσεις η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα και να καλέσει και τους δύο ελεγχόμενους να προσκομίσουν στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, δηλαδή ο πρώτος (Εμμ. Κεφαλογιάννης) ότι δεν «μοίρασε» τους μισθούς της υπαλλήλου του στο γραφείο του στη Ευρωβουλή, ο δε δεύτερος, πρόεδρος της ΝΔ, για να αποδείξει ότι ορθώς δεν προέβη σε κοινές δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» με τη σύζυγό του και το γεγονός της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσής του και την διάρκειά της, δεδομένου ότι ο ίδιος σε δηλώσεις του μιλούσε για «χωρισμό πέντε χρόνων», δηλαδή από το 2006 μέχρι το 2011, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα μιλούσε για χωρισμό από το 2006 συνεχώς μέχρι το 2014”. Όπως αναφέρει ο κ. Λάππας, “Προκύπτουν ασφαλώς μείζονα ζητήματα, και νομικής και ουσιαστικής φύσεως, και αναμένονται τα στοιχεία τους με ενδιαφέρον”.

SHARE