ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 400 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

 

Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 200 πτυχιούχων στην Εθνική Τράπεζα. Λίγο νωρίτερα, μέσα στο Μάιο, αναμένεται η ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν γαι δύο χρόνια στην τράπεζα υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Εθνος», ήδη η τράπεζα έχει έλθει σε επαφή με το ΑΣΕΠ το οποίο και θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εξετάσεων, θα επιλέξει τα θέματα και θα εκδόσει τα αποτελέσματα.

Αν και δεν έχουν οριστεί ακόμη τα απαιτούμενα προσόντα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέχρι 30 ετών, να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στις επιστήμες της Οικονομίας ή της Διοίκησης και να πληρούν το κριτήριο της εντοπιότητας για τις θέσεις των υποκαταστημάτων της περιφέρειας.

Οσον αφορά τους 200 υποτρόφους του ΙΚΥ, θα προέρχονται από οικονομικές και άλλες ειδικότητες και υπολογίζεται ότι οι 150 θα απασχοληθούν στα υποκαταστήματα της Αθήνας και οι υπόλοιποι 50 σε αυτά της Θεσσαλονίκης.

SHARE