ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Δείτε που θα προσληφθούν 11.326 συμβασιούχοι

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 8.826 ανέργων, αποφοίτων δημοτικού και γυμνασίου, σε 321 δήμους όλης της χώρας.

Παράλληλα, στα σκαριά είναι και οι προσλήψεις 2.500 ανέργων ως εποχικών υπαλλήλων σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, ΔΕΗ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και νοσοκομεία, ενώ, μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος, έρχονται κι άλλες 36.200 προσλήψεις ανέργων διάφορων ειδικοτήτων, όπως πληροφορικής, οικονομολόγους, λογιστές, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α.

Για τις 8.826 προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου και οι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και στα ΚΕΠ, εάν ο υποψήφιος για την θέση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για την επιλογή του προσωπικού θα εκτιμηθούν η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα-ατομικό ή οικογενειακό-, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση.

Οι προσληφθέντες θα αμείβονται καθαρά τον μήνα με 490 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτω από 25 με το ποσό των 427 ευρώ καθαρά. Τέλος, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη των 2.500 ανέργων σε ειδικότητες όπως οι βρεφονηπιοκόμοι, χειριστές μηχανημάτων, γεωπόνοι, κτηνίατροι , διοικητικοι, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, οδηγοί, τεχνίτες, καθαριστές, εργάτες κ.α..

Μεταξύ άλλων έχουν προκηρυχθεί:

Πηγή: Δημοκρατία

SHARE