Η συχνότητα του ALTER επιστρέφει στο Δημόσιο…

Η υπόθεση του Alter παραμένει ακόμα ανοιχτή και το μέλλον του είναι αβέβαιο. Το ενδεχόμενο τελικά να υπάρξει μια λύση και να μπορέσει να σωθεί το κανάλι, πλέον δεν υπάρχει μιας και η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να μην μπει στο άρθρο 99 ήταν καθοριστική.

Εδώ και 18 μήνες, το κανάλι παραμένει αδρανές, δεν εκπέμπει και δεν έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα στις εταιρίες στις οποίες υπάρχουν οφειλές και στην ιδιοκτησία του σταθμού. Το δικαστήριο αναφέρει :«Δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας των πιστωτών και της εταιρείας που οφείλει, από τη διαμεσολάβηση του πραγματογνώμονα Ιωάννη Καταγή, αν και μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την επιστολή του προς τη νομική σύμβουλο της εταιρίας, πιθανολογήθηκε ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε στρατηγικός επενδυτής και πως η κυπριακών συμφερόντων εταιρία Dalcera LTD η οποία έκανε την εμφάνισή της, δεν έχει ανεύρει νέους χρηματικούς πόρους για αποτελεσματική επαναφοράς της επιχείρησης.»

Για τις αναλογικές συχνότητες του καναλιού υπάρχουν τρία πιθανά ενδεχόμενα. Καταρχήν να περάσουν υπό τον έλεγχο της ΕΕΤΤ και να δημοπρατηθούν με εντολή της κυβέρνησης. Έπειτα υπάρχει η πιθανότητα οι κενές συχνότητες, να δηλωθούν στην αρμόδια επιτροπή από ενδιαφερόμενους άλλους σταθμούς. Τέλος ίσως να μπορέσει η ΕΡΤ να πάρει τις συχνότητες.

Για τις ψηφιακές συχνότητες, είτε η συχνότητα θα επιστραφεί δημόσιο είτε θα χρησιμοποιηθεί για πιλοτικές μεταδόσεις Υψηλής Ευκρίνειας, από τους υπόλοιπους σταθμούς…

http://www.trelokouneli.gr

SHARE