Η “στρατηγός” Ζωή δεν σηκώνει …Ταγματάρχη! – Χαμός στη Βουλή για την ΕΡΤ

 

Menelaos Myrillas / SOOCΗ Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδειξε …τα δόντια της στην κυβέρνηση, καταψηφίζοντας ουσιαστικά  στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την πρόταση για τον διορισμό του Λ.Ταγματάχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Αφού τόνισε ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν την έπεισε με τις απαντήσεις του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα» , αποσύροντας την τελευταία στιγμή το “όχι”

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης

  • Για τον Διονύση Τσακνή διατύπωσαν θετική γνώμη 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2
  • Για τον Λάμπη Ταγματάρχη διατύπωσαν θετική γνώμη 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.

Σε ό,τι αφορά τον Διονύση Τσακνή, διατύπωσε θετική γνώμη για το πρόσωπό του, «με χαρά και τιμή», όπως είπε, καθώς σημείωσε ότι δεν διατηρεί την παραμικρή επιφύλαξη ότι «θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να είναι επιτυχημένο το νέο κεφάλαιο της ΕΡΤ».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη ότι του αναλογούσαν περισσότερα από όσα έπραξε για το «μαύρο» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι είχε ενημερώσει για τη διαφωνία της για την επιλογή του τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, ενώ κατέληξε ότι ελπίζει να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης.

«Δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η διαφωνία μου για το πρόσωπό σας και στον πρωθυπουργό και στον υπουργό. Προς τιμήν τους, ουδείς επιχείρησε να μου μεταβάλει άποψη ή να με επηρεάσει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Παππά να παρεμβαίνει λέγοντας «Δεν θα ήταν αθέμιτο να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε».

Απαντώντας ότι η βουλή και η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργεί και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες, η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη: «Σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το ”μαύρο” της ΕΡΤ. Σας αναλογούσε δημόσια τοποθέτηση και όχι το άρθρο που μας διαβάσετε, το οποίο δεν θα το σχολιάσω. Οσοι έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης πρέπει να τοποθετούνται ελεύθερα και όχι πειθήνια».

Αυτό δεν σημαίνει, συνέχισε η πρόεδρος της βουλής, ότι θεωρεί καταδικασμένη αυτή την πρόταση. «Το γεγονός ότι σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός σας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθείτε», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν έχει αμφιβολία για την αγωνία και την πρόθεση του πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, να είναι η λειτουργία της ΕΡΤ αυτή που αξίζει και αναλογεί στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για ελεύθερη και αχειραγώγητη ενημέρωση.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο, απευθυνόμενη στον κ. Παππά σημείωσε «ελπίζω υπουργέ να δώσουμε τέλος στη φιλολογία που οργιάζει».

Επιστρέφοντας στις βολές κατά του κ. Ταγματάρχη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «Σε κάθε περίπτωση οφείλω να πω ότι η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι το μοντέλο που έχετε μέχρι στιγμής υπηρετήσει και δεν με πείσατε ότι έχετε απεμπολήσει, είναι άλλο από αυτό που οραματίστηκε λαός».

Κατέληξε όμως λέγοντας ότι θα χαρεί πολύ να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης, προσθέτοντας ότι ελπίζει η τοποθέτησή της να του ασκήσει μεγαλύτερη πίεση για αυτό.

SHARE