Η Ραχήλ Μακρή φυλάει τα αρχαία στην Αμφίπολη μη μας τα κλέψουν οι Γερμανοί…

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μαρκή, ανέβασε μια φωτογραφία από τον τύμβο της Αμφίπολης με μια αράδα κείμενο, που έλεγε «οι Γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει»…

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή αναφέρει: «Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει. Επειδή οι πατρόνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θησαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους.

Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους. Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε Αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς , αρχαιολογικούς χώρους και δημοσιά περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους. Επειδή στην δανειακή σύμβαση, που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση , υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις.

Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήσεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων».

SHARE