Η. ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Δέσμευσαν λογαριασμούς του για χρέη του ΙΣΤΑΜΕ – Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Δυο λογαριασμοί του πρώην επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ Ηλία Μόσιαλου δεσμεύτηκαν από το ΙΚΑ για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ιδρύματος, ύψους 170.000 ευρώ. Η δέσμευση των λογαρισμών πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός πως έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ εδώ και δυο χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο κ. Μόσιαλος την περασμένη Τετάρτη έλαβε μια επιστολή από την τράπεζα μέσω της οποίας ειδοποιούνταν για τη δέσμευση των λογαριασμών του λόγω του προαναφερθέντος λόγου.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, βασικός μέτοχος του ΙΣΤΑΜΕ

Σημειώνεται ότι το ΙΣΤΑΜΕ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο μέτοχο (σε ποσοστό 90%) τον νυν διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται οι Γιάννης Σουλαδάκης και Γιάννης Παπαδάτος.  Με άλλα λόγια ο διοικητής του ΙΚΑ που έκανε την καταγγελία με αποτέλεσμα να δεσμευθούν οι λογαριασμοί του κ. Μόσιαλου είναι και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας!

Πάντως, μιλώντας προς την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

«Το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Μόσιαλου για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».

 

SHARE