Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ …ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Στο δρόμο προς την …Ανάσταση, προηγείται η διαδικασία της Σταύρωσης. Σε αυτήν, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκαν οι καλοί …Σαμαρείτες για να βοηθήσουν. Ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής, ο … Σαμαρείτης, όλως τυχαίως, φέρει και το όνομα ΣΑΜΑΡΑΣ!

 

 

Σήμερα, Μ.Τρίτη, οι τράπεζες θα κριθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ.  Υποχρεούνται να τους  γνωστοποιήσουν πως εξελίσσονται οι αυξήσεις κεφαλαίου οι οποίες χρονικά θα ολοκληρωθούν 14 ή 21 Ιουνίου του 2013 ενώ θα ξεκινήσουν μάλλον 13 με 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε καλό δρόμο βρίσκονται οι ανακεφαλαιοποιήσεις Συγκεκριμένα:

–          Η Alpha Bank, η πιο ελκυστική από όλες, λόγω της καθαρής θέσης της, έχει δοδομένο το στόχο του 10% της ΑΜΚ. Όπως πιθανό και το 12%.  Μπορεί να υπολογίσει σε 150 εκ. ευρώ της Credit Agricole καθώς και στην συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών και ξένων Fund που θα επενδύσουν σε αυτή. Συγκεντρώνει 457 εκ. ευρώ εκ των 4,57 δις ευρώ της αύξησης ενώ είναι πολύ πιθανό να φτάσει και το 12% αντλώντας 550 εκ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση τα warrants που θα εκδοθούν θα είναι 7,33 ανά μια κοινή μετοχή.

–          Η Τράπεζα Πειραιώς κατάφερε να μετατρέψει αρνητική θέση -2 δισ ευρώ σε καθαρή θέση 800 εκ. ευρώ ενώ παράλληλα «μάζεψε» τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και άλλες τράπεζες. Η Millennium bank θα καταβάλλει στην ΑΜΚ 400 εκατ ενώ υπολογίζει και στη Societe Generale (175 εκατ ευρώ) αλλά και άλλους παραδοσιακους μετοχους όπως το Τσεχικό fund PPG Group ή το Ρωσικό ICT για να θα καλυφθεί ο στόχος των 733 εκατ ευρώ δηλαδή το 10% της αμκ των 7,33 δις ευρώ. Επίσης, η τράπεζα δεν θα κάνει χρήση των ομολογιακών μετατρέψιμων σε μετοχές cocos. Η Πειραιώς θα ανακοινώσει μετά το Πάσχα τους όρους της αύξησης κεφαλαίου.  Με βάση τις τωρινές παραδοχές, ως ενδεικτική τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα μπορούσε να ήταν τα 1,1 ευρώ με reverse split 10 προς 1.

 

–          Στην Attica Bank γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια να συγκεντρωθούν 400 εκ. ευρώ ενώ θεωρείται βέβαιο πως μέχρι τώρα έχει βρει τουλάχιστον τα μισά και ελπίζει σε στρατηγικές συμφωνίες τις οποίες συζητά και η Διοίκηση της τράπεζας υποστηρίζει πως θα καταφέρει να «κλείσει». Δεδομένη και εδώ η συμμετοχή του βασικού μετόχου.

 

–          Η Probank βρίσκεται επίσης κοντά στον στόχο του 10% της ΑΜΚ. Η τράπεζα θα πραγματοποιήσει νέα γενική συνέλευση σήμερα  για να τεστάρει την κάλυψη και να πάρει αποφάσεις αν βρεθεί λίγο κάτω από το επιδιωκόμενο ποσόν. Βρίσκεται σε συνομιλίες με το PPF Group για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

 

–          Η FBB είναι μέχρις στιγμής ερωτηματικό όσον αφορά στο θέμα της ΑΜΚ, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για συμμετοχή ή όχι funds στην τράπεζα του εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη. Οι πληροφορίες δίνονται με το… σταγονόμετρο και όχι προς όλους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ WARRANTS

Διαβάστε το:

http://www.bankwars.gr/2013/04/warrants-%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%95%CE%A3-%CE%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9/

 

SHARE