“Η Ελλάδα επιστρέφει – Πολιτικά είναι τα μεγαλύτερα ρίσκα” λέει η Credit Suisse

Η Credit Suisse τονίζει σε έκθεσή της για την Ελλάδα:

Δύο χρόνια μετά το «κούρεμα» και αφού πολλοί σχολιαστές (αλλά όχι εμείς, σημειώνει) προέβλεψαν το τέλος της Ελλάδας και του ευρώ, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η κυβέρνηση σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Η οικονομία έφθασε στο ναδίρ στις αρχές του 2013, σταθεροποιήθηκε εντός του περυσινού έτους και δείχνει πειστικά σημάδια ανάπτυξης το 2014, υπογραμμίζει ακόμη.

Μετά και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, η προσοχή στρέφεται στο χρηματοδοτικό κενό του 2014 – 2016, το οποίο θα είναι περιορισμένο, σημαντικά χαμηλότερο των 20 δισ. ευρώ, αναφέρει η Credit Suisse.

Παράλληλα, σημειώνει ότι μεγάλη ανησυχία για τη χώρα παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα. «Δεδομένης της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της κρίσιμης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη χώρα, αμφιβάλλουμε εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να περάσει πρόσθετα σκληρά μέτρα. Βλέπουμε ακόμη αυξημένη πιθανότητα πρόωρων εκλογών στα τέλη του 2014 – αρχές του 2015», σημειώνει ο οίκος.

SHARE