Η Ελλάδα έχει την Αγία Τριάδα των κρίσεων – Καταδικασμένη μια ολόκληρη γεννιά

«Η Ελλάδα έχει την Αγία Τριάδα των κρίσεων. Έχει την κρίση του δημόσιου χρέους, έχει μια τραπεζική κρίση και έχει μια πολιτιστική-πολιτική κρίση. Όλες αυτές είναι ανατροφοδοτούμενες» υποστηρίζει ο Αντρέας Κούτρας, σύμβουλος στο επενδυτικό fund SteppenWolf Capital LLC που έχει στην κατοχή του ελληνικό χρέος.

Η Ελλάδα διέρχεται μια από τις βαθύτερες υφέσεις που καταγράφεται σε βιομηχανοποιημένη οικονομία σε καιρό ειρήνης, αναφερει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg που επισημαίνει πως τη στιγμή που το ΑΕΠ της Ελλάδας έχει υποχωρήσει κατά 22% από το 2008 και ενώ οι εξαγωγές σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία αυξάνονται και οι Αμερικάνοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ιρλανδία, η Ελλάδα παραμένει το «αποπαίδι» στην υπαρξιακή «μάχη» που δίνει εδώ και τρία χρόνια το ευρώ.

Το Bloomberg αναφέρεται ακόμη και στην έκθεση του ερευνητικού ινστιτούτου Bruegel, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο, στην οποία υπογραμμιζόταν πως το ΔΝΤ και η Ε.Ε. έπρεπε να δεσμευτούν για περισσότερους πόρους προς την Ελλάδα και για μακρύτερη χρονική περίοδο, από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.

«Δεν βλέπω καμία αλλαγή όσον αφορά το απόλυτο μέγεθος του δημόσιου χρέους. Μια ολόκληρη γενιά δεν θα γνωρίσει τίποτα άλλο πέρα από το χρέος»
τονίζει ο Bruce Stout του Murray International Trust.
SHARE