“Η Ελλάδα έδωσε καταφύγιο σε τρομοκράτες” γράφει Τουρκική εφημερίδα – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Ζαμάν”, υπό τον τίτλο “Τρομοκράτες που τους έδωσε καταφύγιο η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα” υποσηρίζει πως η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες, οι οποίοι μπορεί να πλήξουν τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα.

Στα σενάρια συνωμοσίας των Τούρκων απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το δημοσίευμα.

«Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα» πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα μέλη που ανήκουν στο Απελευθερωτικό Κόμμα / Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Κόμματος (DHKP / C), απελαύνονται από την Ελλάδα στη Συρία, λόγω της διεθνούς πίεσης, αντί να απελαθούν στην Τουρκία και ετοιμάζονται για μια σειρά από μεγάλης κλίμακας επιθέσεις αυτοκτονίας σε μεγάλες Τουρκικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη , η Άγκυρα και η Σμύρνη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Zaman.

SHARE