ΗΠΑ: Διάσημοι βιάζουν αγόρια για να τα κάνουν ηθοποιούς…

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «X-Men», Μπράιαν Σίνγκερ, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ενός εφήβου πριν από 15 χρόνια!

Σύμφωνα με την αγωγή του νεαρού ηθοποιού Μάικλ Ιγκαν,  ο Σίνγκερ θα του πρόσφερε ένα ρόλο στην ταινία «X-Men» αν υπέκυπτε στις σεξουαλικές του απαιτήσεις, ενώ τον απείλησε πως θα κατέστρεφε την καριέρα του, αν δεν το έκανε!

«Είμαστε σίγουροι ότι ο Μπράιαν θα δικαιωθεί σε αυτή την παράλογη και δυσφημιστική αγωγή» δήλωσε ο εκπρόσωπός του Σίνγκερ.

Στο μεταξύ, ο Μάικλ Ιγκαν, 31 ετών, κατέθεσε τρεις ακόμα αγωγές για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό και ζητά αποζημίωση που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Είπε ότι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί Γκαρθ Aνσιερ και Ντέιβιντ Νιούμαν, καθώς και ο πρόεδρος μιας ψυχαγωγικής εταιρείας, Γκάρι Γόμπαρντ, τον κακοποίησαν σεξουαλικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Ιγκαν συνοδευόταν από τη μητέρα του, Μπόνι Μάουντ και τον δικηγόρο του Τζεφ Χέρμαν. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε αντιμετωπίσει, από την προηγούμενη εβδομάδα, σφοδρές επικρίσεις, οπότε και κατέθεσε τη μήνυση κατά του Σίνγκερ.

«Το να περνάω όλο αυτό και παράλληλα να δέχομαι επιθέσεις, καταλαβαίνεται γιατί τα θύματα δεν μιλούν. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να το κάνω αυτό», δήλωσε ο Ιγκαν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση και σε άλλα τυχόν θύματα να μιλήσουν, λέγοντας «έχουμε ανθρώπους που μπορούν πλέον να μας προστατεύσουν».

Στις μηνύσεις που κατέθεσε, ο Ιγκαν ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια «εκφυλισμένων και κακόφημων πάρτι», τα οποία διοργάνωνε το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, Μαρκ Κόλινς-Ρέκτορ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ιγκαν ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια ταξιδιών στη Χαβάη, όπου τον εξανάγκαζαν να καταναλώνει αλκοόλ, να κάνει χρήση ουσιών και να περιπλέκεται σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Εκπρόσωπος του Γκόμπαρντ δήλωσε στο Reuters ότι πρόεδρος της εταιρείας βρισκόταν εκτός ΗΠΑ και δεν ήταν σε θέση να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ο Γκόμπαρντ «θα εξετάσεις τις καταγγελίες και θα απαντήσει ανάλογα. Βάσει των ισχυρισμών, οι κατηγορίες αυτές είναι ανυπόστατες», είπε.

Οπως μεταδίδει το Reuters,  ούτε ο Ανσιερ, αλλά ούτε και ο Νιούμαν απάντησαν στις εκκλήσεις του πρακτορείου να σχολιάσουν σχετικά.

SHARE