Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Όχι» στην πρόταση Δραγασάκη για μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής στην ΤτΕ

ImageHandler

Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος για τα επαχθή μέτρα που θα περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους δανειστές, παραβιάζοντας τις «κόκκινες γραμμές», αλλά και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης την ίδια ώρα που πρόταση της κυβέρνησης είναι η μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής να γίνει στα πρότυπα που έγινε και με αυτά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό η αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου το “παρών” έδωσε και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν αρκετά έντονη.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η αιτία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ένταση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής ξεκίνησε, όταν ο αντιπρόεδρος κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταθέσει τα αποθεματικά της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα των δήμων και των περιφερειών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με παριστάμενους, φάνηκε να γνωρίζει το θέμα και αρνήθηκε, όταν πήρε το λόγο λίγο αργότερα.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής να γίνει στα πρότυπα που έγινε και με αυτά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν από δύο εβδομάδες, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τότε και οι δήμαρχοι είχαν αντιδράσει έντονα, παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου ότι δεν θα κινδυνεύσουν.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει εκφράσει συνολικά τη διαφωνία της επ’ αυτού και θεωρείται πολύ δύσκολο να υποκύψει τελικά στην πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

SHARE