Ζωή και κότα περνούσαν οι υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ – Και ύστερα…μας φταίει η τρόικα

 
Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” γεμάτη με υπερπολυτελή καταλύματα είναι η λίστα των ξενοδοχείων που επελέγησαν για να κάνουν τις διακοπές τους τα υψηλόβαθμα μέλη της Ομοσπονδίας των εργαζομένων των ΕΛΤΑ  στο πλαίσιο των προγραμμάτων Διακοπών

Για το έτος 2008, σύμφωνα με  το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η συνδικαλιστική οργάνωση των ΕΛΤΑ έκανε κρατήσεις 823 λουξ δωματίων σε 9 παραθεριστικά μέρη. Το κόστος ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσεις κυμάνθηκε από 500 μέχρι και 826 ευρώ.

Την επόμενη χρονιά (2009), τα δωμάτια αυξήθηκαν και έφτασαν τα 969, ενώ προστέθηκαν και νέοι τουριστικοί προορισμοί.

Ωστόσο, η λίστα των ξενοδοχείων που επελέγησαν για να κάνουν τις διακοπές τους τα μέλη της Ποστ είναι γεμάτη με λουσάτα ξενοδοχεία. Σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκιδικής έγιναν κρατήσει για 277 δωμάτια με κόστος από 630 μέχρι και 910 ευρώ ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσεις.

Στα Σύβοτα έγιναν 43 κρατήσει με Κόστος 826 ευρώ το δωμάτιο και για ίδιον αριθμό διανυκτερεύσεων. Στα Χανιά το κόστος ανά δίκλινο ήταν 770 ευρώ και έγιναν κρατήσει για συνολικά 220 δωμάτια.

Στο Πόρτο Χέλι είχε γίνει κράτηση για 110 μέλη της ΠΟΣΤ με κόστος 756 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Τότε είχαν αποκαλυφθεί παράνομες χρηματοδοτήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ προς την Ομοσπονδία, ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το πόρισμα Ρακιντζή κατέγραψε παράνομες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ που δίνονταν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών τη δεκαετία 1999 2009 για συνέδρια, διακοπές και διαμονές σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

SHARE