Ζιν – Ifo: Η Ελλάδα θα είχε ήδη ξεπεράσει την κρίση αν είχε βγει από το ευρώ

«Η Ελλάδα θα είχε ήδη ξεπεράσει τις δυσκολίες της, αν της είχε επιτραπεί να αποχωρήσει από το ευρώ με την υποστήριξη των κρατών της νομισματικής ένωσης. Οι υπόλοιπες χώρες θα είχαν καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες» αναφέρει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo, Hans Werner Sinn, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο Walter Kramer, καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Στατιστικής στο Τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ, υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους «δεν θα έπρεπε να διασώζει κανείς προβληματικές τράπεζες καθώς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες».
«Αυτό σημαίνει να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kramer.
Επικαλούμενη αναλύσεις οικονομολόγων, η FAZ υποστηρίζει ότι η ευρωκρίση δεν έχει πλέον τόσο δραματικές διαστάσεις, αν και κοινή διαπίστωση είναι πως υπάρχει ακόμα δρόμος για την υπέρβαση της.
«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν ότι οι εκ των υστέρων διορθωτικές μεταρρυθμίσεις επαρκούν, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών της κρίσης» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
SHARE