Ε.Ε.: Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η δόση

Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ελληνική Βουλή αναμένει το Eurogroup, προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, στόχος είναι να υπάρξει καταρχήν πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Εurogroup στην Αθήνα την 1η Απριλίου και η τελική απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της θα πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Μαΐου, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις (ομόλογα που λήγουν περί τα μέσα Μαΐου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μία ή δύο δόσεις, πιθανότητα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι τρεις δόσεις στο σύνολό τους θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πάντως ότι η πρώτη δόση που θα εκταμιευθεί το Μάιο θα είναι η σημαντικότερη.

SHARE