Ε. Αχτσιόγλου: Σκληρή η διαπραγμάτευση των εργασιακών

axtsioglou

Σε συνέντευξή της στο “Έθνος της Κυριακής”, η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου εκτιμά ότι θα βρεθεί απέναντι σε μια σκληρή διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και αυτό γιατί είναι “δεδομένες οι αντίθετες θέσεις και στοχεύσεις των δύο μερών”, όπως αναφέρει. Συμπληρώνει δε, ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για να υπερασπιστεί θέσεις που συνιστούν πάγια και διαχρονικά αιτήματα του κόσμου της εργασίας.

Τονίζει επίσης,  ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις:

“Τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία, πέρα από τα οποία μια απόλυση λογίζεται ομαδική, είναι πλήρως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιο”, δηλώνει η νέα υπουργός απαντώντας και στο ΔΝΤ που ζητεί αύξηση των ορίων για τις ομαδικές απολύσεις.

Σύμφωνα με την υπ. Εργασίας,  κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο.

Αναφορικά με τις  επιθέσεις που δέχθηκε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, δηλώνει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της μόνο την πολιτική κριτική και όχι τα σχόλια που διαπνέονται από σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά. “Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν την ηλικία ως φετίχ, είτε θετικά, είτε αρνητικά”, αναφέρει  η κ. Αχτσιόγλου.

SHARE