Εφάπαξ 100.000 ευρώ στον Ντομινίκ ντε Βιλπέν για μία ημέρα εργασίας στο ΥΠΕΞ!

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν έδωσε το παρών για μία και μοναδική ημέρα στην υπηρεσία του ώστε να δικαιούται συνταξιοδοτικό μπόνους ύψους 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Telegraph, ο ντε Βιλπέν εργάστηκε μία ημέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κε ντ΄ Ορσέ για να μπορέσει να εισπράξει το μπόνους αυτό.

Ο 60χρονος πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε τη διπλωματική καριέρα του το 1980. Παρέμεινε στο διπλωματικό σώμα μέχρι το 1993, υπηρετώντας μεταξύ άλλων στις πρεσβείες της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον και το Νέο Δελχί. Επέστρεψε το Κε ντ΄ Ορσέ, αυτή τη φορά ως υπουργός Εξωτερικών, το 2002 και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2004. Χρημάτισε πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2005 μέχρι το 2007, επί προεδρίας του Ζακ Σιράκ.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι για τη μία και μοναδική ημέρα που εργάστηκε ο ντε Βιλπέν τον περασμένο Σεπτέμβριο δικαιούται εφάπαξ ύψους 100.000 ευρώ. Η χορήγηση του μπόνους αυτού εγκρίθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το Κε ντ΄ Ορσέ, που ρωτήθηκε το πρωί για το θέμα, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός επωφελήθηκε “από μια διάταξη του νόμου που αφορά τις συντάξεις” χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει το ποσό που ανέφερε η εφημερίδα, ούτε αν ο ντε Βιλπέν εργάστηκε όντως μόνο για μία ημέρα.

SHARE